David bezorgt Standard ijskoude douche na spectaculaire strijd Sport
Sport

David bezorgt Standard ijskoude douche na spectaculaire strijd

Standard en AA Gent hebben vrijdagavond speeldag 8 in play-off 1 op gang getrapt. Na een best onderhoudende wedstrijd met veel inzet en duels werd het uiteindelijk 2-3. Jonathan David kopte Gent in blessuretijd naar de drie punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen met aanvallende intenties aan de match zouden beginnen. Het spel ging goed op en neer en dat leverde langs beide kanten kansjes op. Gent toonde zich de gretigste ploeg en na een kwartier spelen was Dejaegere het eindstation van een fraaie aanval. Hij kon de bal van dichtbij tegen de netten duwen en zo stond het 0-1.

Standard beet van zich af. Letterlijk. Het ging keihard in ieder duel en zette zijn voet naast die van Gent. Op het halfuur was de gelijkmaker een feit. Bastien kopte een prima voorzet van Goreux binnen. Dat Plastun aan de zijlijn zijn schoenen nog moest knopen vooraleer hij de geblesseerde Derijck kon vervangen, maakte het voor Gent extra zuur.

Op slag van rust verloor Gent overigens nog een speler met een blessure. Dejaegere was het slachtoffer van een veel te stevige tackle van Oulare en moest de strijd staken. Een nieuwe aderlating voor De Buffalo's. De stand aan de rust? 1-1.

(Lees verder onder de foto)

Gent verspeelt tweede keer voorsprong

In de tweede helft bleef Standard-Gent een meer dan genietbare match. Rond het uur klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Sorloth legde de bal klaar voor David, die op zijn beurt het leer beheerst in de rechterbenedenhoek schoof. Ochoa was kansloos en zo stond het 1-2.

Standard, dat naarmate de tweede helft vorderde wegzakte, trok met de moed der wanhoop in de aanval. En tien minuten voor tijd lukte de ingevallen Lestienne plots de gelijkmaker. Met wat geluk kwam Lestienne alleen voor Kaminski en slaagde hij erin om de bal voorbij de Gent-goalie te duwen: 2-2.

David nekt Standard

Een puntendeling was in de maak, maar daar dacht Gent toch anders over. In blessuretijd bezorgde David Standard een ijskoude douche. Op assist van Kvilitaia kopte de Canadees de 2-3 tegen de netten. En zo heeft Gent zijn eerste overwinning in play-off 1 beet.