Koning Filip steunt jonge klimaatbetogers met deze peperdure wagen Politiek
Politiek

Koning Filip steunt jonge klimaatbetogers met deze peperdure wagen

Koning Filip steunt jonge klimaatbetogers met deze peperdure wagen

Koning Filip ging het Brusselse brandweerkorps bezoeken en één ding in het bijzonder sprong in het oog. De koning had een nieuwe wagen bij. Het gaat om een elektrische Mercedes van bijna 110.000 euro.

De Mercedes S560e is populair omdat de wagen razendsnel kan opladen. Het duurt slechts anderhalf uur vooraleer de accu helemaal is opgeladen. Dat is veel sneller dan bij vele andere modellen.

De koning uitte eerder al zijn openlijke steun voor de klimaatbetogers. "Een voortreffelijke uiting van de veerkracht van onze samenleving en de wil om samen vorm te geven aan onze toekomst. Zij vragen een nieuwe, rechtvaardigere, economische en sociale dynamiek. En een fundamentele aanpassing van onze levenswijze - om zo een onomkeerbare verstoring van onze planeet te voorkomen", sprak hij.

"De jongeren tonen ambitie en diepe gevoelens van authenticiteit en solidariteit. Zij hebben een scherp besef van de noden van onze planeet. Laten we hen de plaats gunnen die hen toekomt en met hen een stevige fundering bouwen die hen steun biedt.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws