Zaterdag 11 Mei 2019 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HNB/Cyclingnews  I   door Redactie

Sagan over de oorzaak van zijn moeilijk voorjaar: "Vooral dat heeft me geen goed gedaan"

Sagan over de oorzaak van zijn moeilijk voorjaar:

Peter Sagan heeft voor het eerst gesproken over zijn moeilijk voorjaar. De Slovaak was duidelijk niet zichzelf.

"Ik moest rusten. Of een heel jaar door presteren moeilijk is? Alles start met je instelling. Ik voel geen druk of zo. Journalisten willen altijd ergens over praten en schrijven. Dat is jullie job", relativeert Sagan tegenover Cylcingnews.

“Maar resultaten zeggen niet alles”, vervolgt Sagan. “Toen ik ziek was, voelde ik me zwak. Toen ik beter was, ben ik direct weer gaan rijden. Dat heeft me geen goed gedaan. Maar het peloton wacht op niemand. Ik verloor enkele weken om te trainen en ja, het was wat het was. Maar toch deed ik nog mee voorin tijdens Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubiax. Dus al bij al kijk ik positief terug op mijn voorjaar. "

"Mijn motivatie blijft ook hetzelfde, andere dingen zijn veranderd. Ik was meer roofzuchtig. Nu weet ik meer wat ik wil doen en heb ik meer ervaring. Zo wil ik graag een zevende groene trui pakken in de Tour. Fietsen tot mijn 39ste zoals Alejandro Valverde? Ik hoop van niet. Ik bewonder hem en hij rijdt nog goed, maar ik misschien niet binnen tien jaar.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter Sagan  I  sport