Dierenasiel waarschuwt voor Facebookadopties: "Niet iedereen heeft goede bedoelingen" Royalty
Royalty

Dierenasiel waarschuwt voor Facebookadopties: "Niet iedereen heeft goede bedoelingen"

Dierenasiel waarschuwt voor Facebookadopties: "Niet iedereen heeft goede bedoelingen"

Het dierenasiel van Sint-Truiden merkt steeds meer dat er huisdieren van eigenaar wisselen via Facebook. De 'moeilijkere dieren' komen echter vaak terecht in het asiel. “Maar… niet alle mensen die daar op afkomen, hebben het goed voor met jouw huisdier”, waarschuwt Phillip Zurinckx van het Truiense Dierenasiel in Het Laatste Nieuws.

"Omwille van allerlei redenen beslissen mensen vaak met pijn in het hart om hun huisdier weg te doen. Mensen die ouder worden en er niet meer voor kunnen zorgen, een koppel dat gaat verhuizen, er komt een baby aan, of er is plots een hele nest kittens. Maar we zien dan ook dat sinds de komst van Facebook deze mensen hun huisdieren minder vaak naar ons dierenasiel brengen, maar eerder via Facebook een nieuwe thuis voor hun huisdier zoeken. Men staat dan niet altijd stil over de gevolgen. Niet iedereen heeft goede bedoelingen, ook al doen ze zich vaak zo voor bij de eigenaar van het huisdier", zegt Zurinckx.

Hij geeft daarbij pijnlijke voorbeelden. "Ik krijg dan ook steeds vaker telefoons van mensen die via Facebook hun huisdier hebben weggeven en dan merken dat het nieuwe baasje er bijlange niet zo goed voor zorgt als via Messenger afgesproken. En ja ik heb dit jaar het geval meegemaakt van een mooie rashond die in handen van een kweker is gevallen. Het dier dat jarenlang deel uitmaakte van een gezin, stond plots in een enge kooi ten dienste van een geldgraaiende kweker. Of een mevrouw die haar hele nest kittens aan een lieve man met twee zieke kindjes had weggeschonken, tot dat de waarheid uitkwam en de kittens in de muil van een tijgerpython terechtkwamen. En neen dat is geen stadslegende”, zegt hij.

Geen spuitje

“In het dierenasiel worden alle eigenaars en mogelijke nieuwe baasjes gescreend en houden we een intakegesprek. De dieren worden gechipt en er worden duidelijk afspraken gemaakt en op papier gezet. En neen, onze dieren, ook diegene die heel lang bij ons verblijven, krijgen geen spuitje", benadrukt Zurinckx.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws