-->

Dit weten we over voortvluchtige dader van aanslag in Straatsburg

Dit weten we over voortvluchtige dader van aanslag in Straatsburg
Woensdag 12 December 2018 - 07:31   I   Foto: Twitter   I   door Redactie

Er is intussen meer informatie bekend over de dader van de schietpartij in Straatsburg. De schutter is een 29-jarige man, die door de media is geïdentificeerd als Chérif Chekatt. De man was bij de Franse inlichtingendiensten bekend en had ‘fiche S’. Dat betekent dat hij geradicaliseerd was.

De 29-jarige Chérif Chekatt werd geboren op 4 februari 1989 in Straatsburg. In 2016 zou hij op de lijst van geradicaliseerde Fransen zijn beland. Binnenlandse veiligheidsdiensten hadden tijdens een gevangenisbezoek zijn gewelddadigheid en religieus proselitisme (overdreven bekeringsdrang, red.) gesignaleerd.

According to french and arabic sources the identity could be Cherif C. Radicalized islamist, already known for committing a murder. #France #strasbourg #NOpact #q #qanon https://t.co/X3pZcS63UH pic.twitter.com/eFIwWGrzvi

— Kimi Kitti Lush (@nekokimichan) 11 december 2018

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Castaner kondigde deze nacht al aan dat de dader - zonder hem bij naam te noemen - een strafblad heeft in zowel Frankrijk als Duitsland. Volgens de minister kwam hij al sinds jonge leeftijd in aanraking met de politie vanwege criminele feiten. Hij werd ook al enkele jaren gevolgd door de politie vanwege zijn radicalisering.

Gisterochtend probeerde de politie de man op te pakken in verband met een overval van afgelopen zomer. Hij bleek echter spoorloos. Bij een huiszoeking zouden volgens de Franse media granaten gevonden zijn.

TAGS  I  Straatsburg  I  Chérif Chekatt