Dinsdag 14 Mei 2019 - 13:00   I   Foto: VIER  I   Bron: Dag Allemaal  I   door Redactie

Veroordeelde 'Stukken van Mensen'-expert Boris Devis zwaar in de problemen: "Ik heb er genoeg van!"

Veroordeelde 'Stukken van Mensen'-expert Boris Devis zwaar in de problemen:

Boris Devis is één van de experts van het programma 'Stukken van Mensen', dat later 'Schatten van Mensen' werd. Op tv zien we hem pronken in dure designer-kleding en een dikke wagen, maar dat stoot verschillende mensen tegen de borst. Namelijk de mensen die nog geld moeten krijgen van hem. En dat blijken er heel wat te zijn.

Er zijn zo'n tiental mensen die Dag Allemaal gecontacteerd hebben over de wanbetaling van Boris Devis. Eén van hen deed zelfs mee aan het programma. Boris Devis kocht van hem een schilderij voor 3750 euro. "Een prijs waarmee ik akkoord kon gaan", aldus de man die liever anoniem blijft. "Ik kreeg van de programmamakers een contract waarin stond dat Boris 14 dagen bedenktijd kreeg. Indien hij in die periode geen bezwaar aantekende, moest hij binnen de 30 dagen betalen."

"Hij vroeg bewijzen van de authenticiteit van het stuk, die ik hem onmiddellijk heb bezorgd. Daarna kwam er geen enkele reactie van zijn kant. Toen ik hem na talloze pogingen eindelijk aan de lijn kreeg, deed hij alsof hij niet wist wie ik was. Alweer gingen er een paar weken voorbij, tot hij zei dat het stuk hem niet interesseerde. Oké, maar dan wilde ik natuurlijk wel het schilderij terug. Ook dat lukte niet. En nu sta ik hier, zonder centen en zonder schilderij."

Hij spande een rechtszaak aan tegen Boris. Uiteindelijk oordeelde de rechter dat hij binnen de dertig dagen het geld moest hebben overgemaakt. "Die termijn is ook alweer verstreken. Ik vrees dat het een verhaal van deurwaarders wordt. Ik heb genoeg geduld gehad. Dit is het fatsoen ver voorbij."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  stukken van mensen  I  schatten van mensen  I  n365  I  showbizz  I  boris devis