Dinsdag 14 Mei 2019 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Tom Boonen haalt zwaar uit: "Dit slaat nergens op"

Tom Boonen haalt zwaar uit:

Tom Boonen haalt in Het Laatste Nieuws zwaar uit naar de wedstrijdjury in de Giro. Eli Viviani werd na zijn ritoverwinning gisteren gediskwalificeerd.

"Dit slaat nergens op. Ik vind dit geen zwieper, Viviani komt gewoon uit het wiel. De basis is dat je op je lijn moet blijven eens de sprint is ingezet: wel, Viviani zet zijn sprint pas in nadat hij naar links is gegaan. Ik vind het logisch dat hij uitwijkt: de baan draait een beetje en een sprinter wil altijd de kortste weg naar de finish", vertelt Boonen. 

"Als hij in het midden was blijven rijden, had hij vijf à tien meter extra moeten doen. Iedere sprinter zal het met me eens zijn: hier was geen kwaad opzet mee gemoeid. Viviani brengt ook niemand in gevaar. Akkoord, Moschetti moet de benen even stilhouden, maar dat is ook alles."

"Dit gebeurt in elke sprint in elke koers, bij de nieuwelingen, bij de junioren, bij de beloften en bij de profs", gaat Boonen verder. "Dat is juist het mooie aan een massasprint. Willen ze misschien dat die mannen zich op honderd meter van de streep netjes naast mekaar gaan opstellen om dan te sprinten? Ik stel voor dat we een enquête houden in het peloton en dat we stemmen om de jury naar huis te sturen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  sport