Dinsdag 14 Mei 2019 - 19:00   I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Vrouw met vier kinderen wordt aan haar lot overgelaten en belandt straks in ons land op straat

Vrouw met vier kinderen wordt aan haar lot overgelaten en belandt straks in ons land op straat

Een vrouw met vier kinderen wordt in ons land volledig aan haar lot overgelaten. Na een echtscheiding wordt haar huis verkocht, maar de vrouw heeft helemaal geen financiële middelen om iets nieuws te kopen of te huren.

Schepen voor Huisvesting Steven De Vuyst (PVDA) vroeg daarom aan de lokale sociale huisvestingsmaatschappij cvba ‘Wonen’ of deze vrouw uitzondelijk voorrang zou krijgen op de lijst voor een sociale woning. Maar het antwoord was bikkelhard: "Er kunnen geen omstandigheden ingeroepen worden van 'bijzondere sociale aard'", klinkt het.

In andere gemeenten is zo een versnelde toewijzing wél mogelijk in bepaalde gevallen. "We gaan als bestuur niet akkoord met het standpunt van de sociale woonmaatschappij”, aldus Devuyst. “Als gemeente Zelzate vinden wij dat het OCMW het recht moet krijgen om jaarlijks één of meer versnelde toewijzingen van een sociale woning te regelen voor mensen in een noodsituatie. Mijn collega schepen Geert Asman zal volgende week dit punt op de algemene vergadering van cvba Wonen plaatsen."

De vrouw zal dus mogelijk eind deze maand op straat belanden met haar vier kinderen. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  vrouw vier kinderen  I  dakloos  I  n365  I  showbizz