Woensdag 15 Mei 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

John Crombez deelt zware klap uit aan N-VA, Bart De Wever zwaar onder vuur

John Crombez deelt zware klap uit aan N-VA, Bart De Wever zwaar onder vuur

John Crombez (SP.A) confronteerde N-VA-voorzitter Bart De Wever met zijn eigen programma. Daarin staat letterlijk dat de pensioenleeftijd nog verder moet verhoogd worden. Dat had N-VA inderdaad opgenomen in haar programma, maar wel liever stil gehouden tijdens de volle verkiezingsstrijd.

Volgens politicoloog Dave Sinardet heeft Crombez een zeer goede zet gedaan. Hij spreekt over "een koekje van eigen deeg". "Je ziet dat men begint te zoeken in programma's naar zaken waar partijen niet te veel mee naar buiten willen komen", aldus Sinardet. Er brak immers heel veel kritiek los op De Wever en N-VA nadat dit nieuws gisteravond naar buiten kwam.

In het programma van N-VA staat letterlijk: "Demografische projecties tonen aan dat de levensverwachting in België tegen 2070 nog verder zal stijgen. Een cruciale voorwaarde om de betaalbaarheid van onze pensioenen te behouden, en zo de solidariteit met de jonge generaties te vrijwaren, is dat de wettelijke pensioenleeftijd die levensverwachting volgt."

Sinardet verbaast zich erover dat N-VA dat in zijn programma heeft openomen. "De vorige keer is de verhoging na de verkiezingen ingevoerd, zonder dat er een woord over was gezegd. Nu schrijven ze het dus wel. Maar het was duidelijk niet bedoeling van N-VA om ruchtbaarheid te geven aan dat zinnetje."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  John Crombez  I  Bart De Wever  I  n365