Woensdag 15 Mei 2019 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Leerkracht legt leerlingen sanctie op omdat ze moskee niet willen bezoeken

Leerkracht legt leerlingen sanctie op omdat ze moskee niet willen bezoeken

Een leerkracht van een schoon in Beveren heeft honderden haatmails gekregen nadat ze twee leerlingen die weigerden een moskee te bezoeken sanctioneerde. Een extreemrechtse nieuwsblog had daarover bericht. Zowel de school als de leerkracht heeft een klacht ingediend tegen de site.

De leerlingen gingen op uitstap naar Antwerpen om er kennis te maken met de joodse en islamitische cultuur. "Dat kadert in een programma van de Vlaamse overheid tegen radicalisering”, zegt directeur Pascal De Rop in Het Nieuwsblad. “De uitstap werd samengesteld en gesteund door alle leerkrachten godsdienst. Wij geven islamitische, rooms-katholieke, protestantse godsdienstles en zedenleer.”

“De leerlingen zijn eerst door de joodse buurt gewandeld, daar hebben ze een synagoge bezocht. Ook bij een Turkse bakker was er geen probleem. Ze hebben de koekjes en thee aanvaard.” 

Toen ze echter aan de moskee aankwamen, weigerden twee leerlingen binnen te gaan. “Ik begrijp ook niet waarom ze niet vóór de uitstap hun bezwaren hebben geuit. Hadden ze dat wel gedaan, dan was een goed gesprek aan de orde, geen sanctie. De hele groep en de leerkracht stonden daar voor schut. De gids begreep ook niet wat er aan de hand was.”

Brief en haatmails

Na het incident weden de ouders van de leerlingen met een brief op de hoogte gesteld van de sanctie. Die werd door nieuwsblog React News, een blog die aangestuurd wordt door Vlaams Belanger Bert Deckers, gepubliceerd. Daarop volgden een lading haatmails aan het adres van de leerkracht. "Ze is er echt het hart van in, ze kan een tijdje niet komen werken”, zegt De Rop. “Ik ben al zeven jaar ­directeur, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen  I  n365