Woensdag 15 Mei 2019 - 17:00   I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Eerste slachtoffer van Steve Bakelmans spreekt voor het eerst: "Ik voelde zijn vingers in mijn nek duwen"

Eerste slachtoffer van Steve Bakelmans spreekt voor het eerst:

Monique (73) doet haar verhaal aan Het Laatste Nieuws, nadat ze heeft vernomen dat de dader die haar aangerand heeft, ook de dader van de vermoorde Julie is. "Zelfs mijn kinderen weten niet dat ik ooit verkracht ben geweest", aldus Monique.

Vijftien jaar geleden, in maart 2004, verkrachtte Steve Bakelmans Monique. Ze wou hem enkel maar helpen omdat hij toen zat te bedelen in het station, en nog erg jong leek. Hij was evenoud als één van haar drie kinderen, 23 op dat moment. Ze gaf hem haar telefoonnummer, zodat zij hem zou helpen om zich in te schrijven bij de VDAB voor een job. Toen ze die avond afspraken op haar appartement, liep het mis. 

"We hadden wat papierwerk doorlopen, en ik smeerde hem nog extra boterhammen, voor het geval hij later op de avond nog honger zou krijgen", aldus Monique. Opeens stond hij achter haar en voelde ze zijn vingers in haar nek. "

"Ik weet nog dat ik hem vroeg wat hij van plan was. Intussen drukte hij zijn duimen dieper en dieper in mijn nek. Het deed vreselijk veel pijn. Ik stampte met mijn voeten op de houten plankenvloer, in de hoop dat mijn onderburen zouden beseffen dat ik in gevaar was. Hij drukte me daarop op de grond, met mijn hoofd onder tafel. Ik voelde hoe de druk van zijn duimen op mijn keel steeds toenam.”

"Toen hij even zijn greep loste, kon ik nog net uitbrengen: ‘Alstublieft, doe dat niet. Denk aan mijn kinderen en mijn kleindochtertje.’ Die woorden raakten hem niet. Hij gooide me op de sofa en zei: ‘Ik wil je pussy.’ Hij trok mijn kousen uit. Heel vreemd, maar op dat moment dacht ik in een flits aan ‘Zone Stad’. Ik had in dat tv-programma ooit gezien hoe een slachtoffer een aanval overleefde door niet tegen te stribbelen. Ik heb dat dus gedaan. Maar voor mijn verkrachter was dat nog niet genoeg. Ik moest van hem ook nog zeggen dat het deugd deed. Ook dat heb ik gedaan. Omdat het moest. Omdat ik daar niet wilde sterven."

Nadien vroeg hij ook nog geld. Monique heeft het geld meegegeven en hem laten vertrekken, zodat ze de deur snel op slot kon doen. Jarenlang heeft ze gezwegen en alles proberen te verdringen, maar met de moord op Julie komt alles weer naar boven. 

Voor de verkrachting op Monique oordeelde de rechter destijds een gevangenisstraf van 30 maanden. Hij gaf de feiten toe.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  monique  I  steve bakelmans  I  n365