-->

Het gaat flink vriezen, KMI waarschuwt voor gladde wegen

Het gaat flink vriezen, KMI waarschuwt voor gladde wegen
Woensdag 12 December 2018 - 07:41   I   Foto: Pixabay   I   door Redactie

De komende dagen zal het overal gaan vriezen. De winter doet nu écht zijn intrede. Het KMI waarschuwt meteen ook voor gladde wegen.

Vanochtend is het plaatselijk grijs met nevel en aanvriezende mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. De wind waait eerst zwak en later zwak tot matig uit oost tot noordoost. 

Vanavond en vannacht blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk kans op nevel en aanvriezende mist. De minima liggen tussen -4 graden op de Hoge Venen en 0 graden aan de kust. De wind is zwak tot matig uit oost. 

Morgen is het droog, vrij koud en gedeeltelijk bewolkt. 's Ochtends vriest het overal. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Ardennen en +2 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en gure wind uit het oosten tot het oostnoordoosten. 

Na een koude nacht, met minima tussen -8 en -2 graden, wordt het vrijdag opnieuw wisselend bewolkt en droog. De maxima liggen tussen -3 en +2 graden. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot het noordoosten. 

Aanvriezende regen

Zaterdag is het droog met eerst mooie opklaringen, maar geleidelijk meer en meer hoge wolken. Deze hangen samen met een regenzone die 's nachts ons land zal bereiken. Het wordt opnieuw vrij koud met maxima van slechts +1 graad in het centrum.Tijdens de nacht van zaterdag op zondag bereikt een zachtere luchtsoort onze regio. Maar het wordt toch uitkijken voor de eerste regen, die mogelijk kan aanvriezen. Daarbij neemt ook de wind gevoelig toe. 

Zondag trekt de regenzone verder over ons land. Ze wordt gevolgd door tijdelijk enkele buien. Daarna wordt het droog met opklaringen. Het wordt zachter, met maxima tussen 4 en 9 graden. 

TAGS  I  KMI