Donderdag 16 Mei 2019 - 15:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Vluchteling steekt jongen (11) neer: "Sterf, sterf!"

Vluchteling steekt jongen (11) neer:

Vluchteling Abdulrahman M. (26) kreeg onderdak van de Duitse Tina K. (34). Toch stak hij haar zoon Paul (11) met een broodmes neer. De feiten dateren van 25 juli 2018. Het kind overleefde het nipt.

Abdulrahman M. woonde na zijn vlucht uit Eritrea woonde met andere vluchtelingen samen in een meergezinswoning in Vilshofen. Tina K. woonde met haar man en twee zonen in het zelfde huis en zorgde voor de vluchtelingen.

De asielzoeker pleegde de feiten op het moment dat de moeder van Paul aan het winkelen was met andere vluchtelingen. De dader vroeg aan de zoon waar zijn moeder was en duwde hem in de woonkamer. Daar werkte hij hem tegen de grond en haalde een broodmes boven. "Sterf, sterf" zou M. geroepen hebbne terwijl hij de jongen neerstak. Paul verweerde zich tijdens de aanval. De familiehond - een terriër - ging in de tegenaanval en beet de dader. Zo redde hij het leven van de 11-jarige Paul.

Paul raakte zwaargewond aan hals en armen en benen. Hij moest een spoedoperatie ondergaan. De jongen heeft nu nog steeds concentratiestoornissen en ook psychische problemen. Hij werd maandenlang behandeld in een gespecialiseerde kliniek.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Abdulrahman K.  I  n365