Donderdag 16 Mei 2019 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Lefevere haalt zeer zwaar uit: "Dit is een bijzonder gevaarlijk precedent"

Lefevere haalt zeer zwaar uit:

Patrick Lefevere is niet te spreken over de beslissing van de wedstrijdjury in de Ronde van Californië. De wedstrijdcommissarissen gaven Tejay Van Garderen, ondanks een val buiten de grens van de drie kilometer, toch dezelfde tijd als de rest.

Van Garderen kwam op 10 km van de streep ten val. Hij kreeg nadien ook nog met wat pech af te rekenen en strandde op 50 seconden van het peloton. Toch werden die hem kwijtgescholden. Van Garderen bleef daardoor leider en de jonge Deen Kasper Asgreen van Deceuninck-Quick.Step werd tweede in plaats van eerste.

"In de toekomst geen algemeen klassement meer maar alleen nog puntenklassementen in rittenkoersen als Philippe Mariën besluit om de UCI-regels te schenden", haalt Lefevere, ploegleider van Deceuninck-Quick.Step uit op Twitter. "Onze ploeg vocht hard om vooraan te blijven om te winnen en niet te vallen."

"Maar dan plaatst meneer Mariën Tejay Van Garderen terug op de leidersplek", vervolgt Lefevere. "Dit is een bijzonder gevaarlijk precedent en ik ben helemaal tegen die beslissing. Ik ben benieuwd wat de andere ploegen daarvan vinden. De VAR van de UCI mag de ritwinnaar aanduiden en het hoofd van de jury de gele trui."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Tejay Van Garderen  I  sport