Donderdag 16 Mei 2019 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Van der Poel gaat voor transformatie: "Zoveel kilo wil ik daarvoor verliezen"

Van der Poel gaat voor transformatie:

In het mountainbiken komt Mathieu van der Poel weer uit tegen het Zwitserse fenomeen Nino Schurter. De zevenvoudig wereldkampioen lijkt onklopbaar.

“Hij rijdt van kleins af al op die mountainbike, hij is ermee vergroeid", zo vertelt Van der Poel. "Een beetje te vergelijken met ik en de crossfiets. Hij weet waar en wanneer de inspanningen moeten geleverd worden en hij kent ook alle parcours vanbuiten.”

Schurter is ook een paar kilo's lichter en klimt beter. “Dat is het grootste verschil. Om even goed te klimmen als hij moet ik gewicht verliezen. Maar dat vermageren is voor volgend jaar. Dit jaar kan ik dat nog niet doen, want dan ga ik te veel aan kracht inboeten, zeker op de weg", geeft Van der Poel aan in Het Nieuwsblad.

"Maar volgend jaar heb ik na het voorjaar op de weg nog één doel: de Spelen van Tokio", vervolgt de Nederlander. "En dan heb ik tijd genoeg om te vermageren. Ik weeg nu 76 kilo en zou toch graag zo'n 4 kilo kwijt willen. Dat zou ideaal zijn. Die extra kilo's maken echt wel een verschil. Vorig jaar op het WK in Lenzerheide ben ik tot 74 kilo kunnen gaan en daar heb ik mijn beste wedstrijd van het seizoen gereden. En ik heb op een korte periode moeten afvallen. Nu ga ik meer tijd hebben en kan ik het geleidelijk aan doen.”

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport