KRC Genk is voor vierde keer landskampioen Sport

KRC Genk is voor vierde keer landskampioen

Racing Genk is voor de vierde keer landskampioen geworden. De Limburgers hadden voldoende aan een gelijkspel op Anderlecht, want concurrent Club Brugge verloor met een man meer bij Standard met 2-0. Genk heeft nu vier punten voorsprong en kan dus niet meer bijgehaald worden op de laatste speeldag.

Anderlecht - KRC Genk 1-1

Bryan Heynen bracht Genk al in de elfde minuut op voorsprong. De Limburgers waren voor de pauze heer en meester en verkwanselden de kansen om de score verder uit te diepen. Dat brak Genk, dat minder goed uit de kleedkamer was gekomen, zuur op in de tweede helft. Yannick Bolasie kopte de gelijkmaker tegen de netten.

Standard - Club Brugge 2-0

Standard werd in de eerste helft tot tien herleid na een verschrikkelijke tackle van Fai op Vormer. Gelukkig kon Vormer verder, maar Fai kreeg wel terecht rood. Club was baas en kreeg ook kansen. Onder meer Vanaken en Wesley scoorden niet. Tegen de gang van het spel in kwam Standard in de tweede helft op voorsprong. Na dom hands van Dennis ging de bal op de stip. Marn nam het geschenkje in dank aan en scoorde vanaf de stip. Op het einde maakte Marin er ook nog 2-0 van.

Antwerp - AA Gent 1-2

Antwerp kwam op voorsprong. Bronn duwde een voorzet van Opare in eigen doel. Aanvankelijk werd de goal afgekeurd wegens buitenspel van Mbokani, maar de VAR zette die fout recht. Toch hield de Great Old die voorsprong niet vast. Vlak voor de rust maakte Jonathan David er 1-1 van. Na de rust wijzigde de score niet meer. Gent beëindigde de wedstrijd wel met z'n tienen na nog een tweede geel voor Bronn. Helemaal op het einde zorgde Sorloth nog voor de 1-2. Zo pakt Gent drie gouden punten in de strijd om de vijfde plaats.