Tim Wellens: "Ik krijg die handicap nooit helemaal weg" Sport
Sport

Tim Wellens: "Ik krijg die handicap nooit helemaal weg"

Tim Wellens: "Ik krijg die handicap nooit helemaal weg"

Tim Wellens vertoefde de voorbije tijd in Dubai bij temperaturen van 39 graden. Het woestijnklimaat van Dubal leende zich perfect tot hittetests.

“Een week lang fietste ik met broer Yannick en neef Stefan Jame in temperaturen van gemiddeld 39 graden”, legt Wellens uit in Het Laatste Nieuws. "Concreet komt het hier op neer dat, bij elke fietstocht die ik maakte, ik telkens iets anders uittestte.”

Hoe zijn lichaam reageert op hoge temperaturen is volgens Wellens onvoorspelbaar. "Soms is de impact groot, soms volstrekt nihil. Ik won ook al in loden hitte. Zoals in de Giro en de Ronde van Wallonië, vorig jaar. Of de Ronde van Guangxi, in 2017. Al is de Chinese warmte wel vochtiger. Die verteer ik net iets beter.”

“Ik heb een beeld gekregen van wat me aan de ene kant een meerwaarde schenkt en me anderzijds totaal niets bijbrengt. Nu moet ik eens rustig bekijken welke materialen ik in de toekomst verder blijf gebruiken.”

Tour

“Ik trek in elk geval beter voorbereid naar de Ronde van Frankrijk”, is Wellens overtuigd. “Ik maak al een paar jaar werk van die ‘handicap’. Helemaal weg krijg ik hem nooit. Maar ik probeer hem te beperken, zo klein mogelijk te maken. Bij 39 graden zal ik altijd minder hoge wattages kunnen trappen dan bij 19 graden — dat geldt voor elke renner in het peloton. Maar ik maak me sterk dat ik nu wel een stap vooruit heb gezet.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws