Zaterdag 18 Mei 2019 - 07:30   I   door Redactie

Leko: "Dit is de échte reden waarom ik vertrek bij Club Brugge"

Ivan Leko bevestigt zelf ook zijn vertrek bij Club Brugge. Het liep fout bij het contractvoorstel dat de coach in het begin van het seizoen kreeg.

Leko:

"Waar het is misgelopen met het bestuur? I don't know. De resultaten zijn er. De kwaliteit van het voetbal ook. En veel spelers zijn individueel beter geworden. (denkt) Niemand heeft me een uitleg gegeven... De waarheid is dat er vorige zomer een voorstel was, maar dat we het niet eens zijn geraakt", vertelt Leko in Het Laatste Nieuws.

"Ik had dit seizoen veel meer geld kunnen verdienen, maar ik wilde geen contract tekenen van één jaar plus een optie, die zou gelicht geworden als Club in de top 3 eindigde. Ik vond dat niet het juiste signaal. Dat was de voornaamste reden waarom we geen deal hebben gevonden. Want 't is niet zo dat ik plots het loon van Vanhaezebrouck of Preud'homme vroeg. Meer nog, als er één club is waar ik voor niets zou werken, is het Club Brugge. Ik ben niet materialistisch ingesteld. Ik heb altijd emotionele keuzes gemaakt - het geld volgt nadien wel."

"De voorzitter was ontgoocheld toen bleek dat ik niet op het voorstel inging en ik was evenmin happy", gaat Leko verder. "Nadien hebben we niet meer rond de tafel gezeten. Het bestuur wilde tot het einde van het seizoen wachten, maar het weet toch al lang hoe ik werk, wat voor een trainer en persoon ik ben, wat ik de Club bijbreng...?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal  I  v24