Zaterdag 18 Mei 2019 - 07:29   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Standaard  I   door Redactie

Sarah Bettens wordt Sam: "Daarom wil ik voortaan als man door het leven gaan"

Sarah Bettens heeft ervoor gekozen om voortaan als man door het leven te gaan. Sarah wordt Sam. De zangeres van K's Choice maakt dat zelf bekend in De Standaard.

Sarah Bettens wordt Sam:

"Ik wou dat mijn borsten eraf konden. Een gedachte die je liever niet hebt als je vrouw met borstkanker kampt, maar ze was er dus wel. En dan wéét je het gewoon", vertelt Sarah.

"Het gevoel kríjgen en uitzoeken wat het precies was: dat vond ik aartsmoeilijk”, aldus de zangeres. “Ook omdat ik mezelf vergeleek met transgendermensen die het op jonge leeftijd van zichzelf wisten en er sneller naar handelden. Velen van hen weten het blijkbaar al van hun vijfde en voelen er zich ook vroeg slecht bij, compleet met zelfmoordneigingen, omdat ze eerst geen uitweg zien. Allemaal dingen die bij mij als kind en jong meisje niet aan de orde waren.”

Het afgelopen jaar vertelde ze het nieuws aan haar vrienden en familie die haar allemaal steunen. “Mijn vriendin Stef zag mij altijd al als een heel mannelijke vrouw, en dat is wat zij aantrekkelijk vindt. Ze twijfelde alleen nog omdat ze mij zag twijfelen. We zijn dan ­beginnen te praten, praten, praten, als echte vrouwen, ha ha. Ze heeft de switch gemaakt van iemand die mij steunde omdat ze mij graag zag naar iemand die helemaal méé was.”

Dit kan voor Sarah Bettens ook muzikale gevolgen hebben. Haar stem kan door een hormonenbehandeling immers veranderen. Ze is al een maand gestart met medicatie. “Ik ben met een lage dosis hormonen begonnen, om de overgang geleidelijker te maken dan bij de meeste mensen gebruikelijk is. Puur om te kunnen zien wat er zal veranderen aan mijn stembanden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sarah Bettens  I  n365  I  showbizz