Zaterdag 18 Mei 2019 - 12:55   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Pakkend afscheid van Julie Van Espen: "Ik ben nog nooit zo zeker van iets geweest als van ons twee"

In de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk in Schilde hebben zaterdag meer dan 2.000 mensen de afscheidsplechtigheid van de vermoorde Julie Van Espen (23) bijgewoond. Ongeveer 1.600 mensen volgden de plechtigheid buiten de kerk. In de kerk waren er 700 aanwezigen.

Pakkend afscheid van Julie Van Espen:

Onder meer de vader van Julie nam het woord. "Jij was ons zonnetje”, zei hij meermaals volgens Het Nieuwsblad. “Je dood mag niet zinloos blijven. Dat beloven we. De fiets was je vrijheid. We gaan die leuke wandelingen en fietstochten missen.”

Ook broer Andreas sprak de aanwezigen toe. "Dit is het verhaal van een meisje dat plots verdween. In een vingerknip. Ze is niet voor niets heengegaan. Ze heeft getoond hoe wij moeten leven. Ze heeft haar stempel op de wereld gedrukt. Elke dag fietste ze naar waar ze wilde, op blote voeten liep ze naar de buren. België was te klein voor haar.”

Ook haar vriend Thomas nam afscheid. “Je was zo puur. Je was een levensgenieter en ik ben zo trots dat ik je mijn vriendin mag noemen. Je hebt me zoveel nieuwe dingen laten zien, je hebt een betere man van mij gemaakt. Ik ben nog nooit zo zeker van iets geweest als van ons twee. Je liefde maakte me zo sterk."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Julie Van Espen  I  n365