‘Vincent Kompany laat zich meteen flink gelden bij Anderlecht’ Sport
Sport

‘Vincent Kompany laat zich meteen flink gelden bij Anderlecht’

‘Vincent Kompany laat zich meteen flink gelden bij Anderlecht’

Vincent Kompany gaat vanaf volgend seizoen als speler-trainer aan de slag bij RSC Anderlecht. De 33-jarige Rode Duivel is razend ambitieus en dat hebben ze bij paars-wit al gemerkt.

“Vincent is een kind van het huis. Met hem binnen te halen bereiken we iets dat niemand voor mogelijk achtte”, zegt Michael Verschueren in filmpje dat Anderlecht via zijn sociale media de wereld instuurde. “Hij is wie we nodig hebben om de club een nieuw elan te geven en om wat ik RSCA 2.0 noem, op te zetten.”

Kompany liet zich tijdens de onderhandelingen met paars-wit al meteen gelden. “We hebben veel over voetbal gepraat, over onze visie, over de toekomst van ons voetbal en de problemen die de club momenteel heeft. We hebben veel over de club gesproken. Ik denk dat Vincent veel zin heeft om met de jongeren te werken. Hij heeft een duidelijk beeld over het voetbal dat we moeten spelen, heel offensief", verduidelijkt Verschueren.

Coucke: "Dit avontuur heeft alles om te slagen"

Voorzitter Marc Coucke is in de zevende hemel door de komst van Kompany. “Het moment waarop hij ja zei, ga ik nooit vergeten”, aldus Coucke. “Uit alle analyses die hij maakte, trokken we dezelfde conclusie: dit avontuur heeft alles om te slagen.”

Populair

Laatste nieuws