Degryse ziet één gigantisch probleem voor Kompany bij Anderlecht Sport
Sport

Degryse ziet één gigantisch probleem voor Kompany bij Anderlecht

Degryse ziet één gigantisch probleem voor Kompany bij Anderlecht

RSC Anderlecht en Vincent Kompany verrasten zondag vriend en vijand door aan te kondigen dat ze vanaf volgend seizoen opnieuw gaan samenwerken. Kompany wordt speler-trainer bij paars-wit en dat vindt analist Marc Degryse een goed idee. Al ziet die ook meteen één groot probleem voor 'Vince The Prince'.

"Kompany kent Anderlecht en zijn DNA. Hij ís het DNA. Hij weet wat nodig is om van Anderlecht opnieuw de nummer één te maken. Hij heeft uitstraling, is communicatief sterk, heeft een geweldig imago. En vooral: véél kennis - daar begint toch alles mee. Toen hij jong was, zag ik al een coach in hem. Hij moeide zich met alles, vaak tot irritatie van de oudere spelers", steekt Degryse bij Het Laatste Nieuws van wal.

"Ik zie er geen probleem in dat Kompany speler en trainer wordt", vervolgt Degryse. "Áls hij speelt, dan is hij top - dat hebben we gemerkt in de Premier League, wat toch nog iets anders is dan onze eerste klasse. Als het fysiek niet meer gaat, dan zal hij zelf wel inzien dat hij misschien een stapje opzij moet zetten. Kompany kent zijn lichaam beter dan wie ook. Hij is verstandig genoeg."

"Zullen ze bij Anderlecht kunnen volgen?"

Toch ziet de analist ook één groot probleem voor Kompany. "Zullen ze bij Anderlecht Kompany kunnen volgen? Hij zal het beste nastreven. Zal alles wel snel genoeg gaan? Kompany zal wel beseffen dat de lat niet zo hoog mag als bij City, maar hij is wel ambitieus, hé."

Populair

Laatste nieuws