Zondag 19 Mei 2019 - 15:45   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Campenaerts haalt fors uit in Giro: "Dit is heel frustrerend"

Victor Campenaerts reed een sterke tijdrit. Hij was echter toch zeer gefrustreerd achteraf. Hij moest noodgedwongen wisselen van fiets en geraakte moeilijk gestart op zijn nieuwe wegfiets. Zo raakte hij kostbare seconden kwijt.

Campenaerts haalt fors uit in Giro:

“Ik was naar mijn doen bezig aan een heel goede tijdrit”, zucht Campenaerts tegenover Het Nieuwsblad. “Ik voelde mij goed, kwam zelfs dicht in de buurt van hoe ik mij voel op een dag dat ik nog volledig fris ben en geen 9 dagen Giro achter de rug heb."

"Maar op anderhalve kilometer van de streep viel mijn ketting er vooraan zonder reden af. Dat is héél frustrerend. Normaal gezien zeg je dan: ‘zoiets kan gebeuren’. Maar hoe kan dat dan gebeuren?”

“Hoeveel seconden ik hier verlies, valt moeilijk in te schatten. We waren niet voorbereid op een fietswissel. Ik geraakte niet in mijn pedalen. De ketting van mijn vervangfiets lag op een groot verzet. En dan moest ik zo op het zwaarste gedeelte van het parcours opnieuw starten. Normaal gezien word je dan ook op gang geduwd, maar dat was niet het geval. Nu goed, op zo’n moment is het stress voor iedereen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Victor Campenaerts  I  sport