"De overheid moet er alles aan doen om kinderen van Syriëstrijders terug naar ons land te halen" Politiek
Politiek

"De overheid moet er alles aan doen om kinderen van Syriëstrijders terug naar ons land te halen"

"De overheid moet er alles aan doen om kinderen van Syriëstrijders terug naar ons land te halen"

Jessika Soors (30) uit Vilvoorde staat op de kamerlijst van Groen en was dereadicaliseringsambtenaar, die mogelijke Syriëstrijders moest tegenhouden. Ze staat open voor strijders die willen terugkeren naar ons land.

“Syriëstrijders die misdaden hebben begaan, moeten bestraft worden. Dat moet duidelijk zijn. Maar de discussie verdient veel meer nuance. Als het gaat om Belgen, kunnen we niet doen alsof ons land geen verantwoordelijkheid heeft" stelt Soors in Het Laatste Nieuws. "Je kan die mensen niet wegstoppen en de sleutel weggooien. Dat is geen veilige oplossing. Als we onze verantwoordelijkheid nemen, hebben we veel meer vat op hen.”

"Als het over de gezinnen gaat zie ik ook weer een heel geladen discussie waarin harde woorden vallen. Ik schrik van die reacties op sociale media. Alsof een kind van twee jaar oud maar de gevolgen moet dragen van wat zijn ouders gedaan hebben. Die kinderen zijn in de eerste plaats slachtoffers. Hun leven is nu in gevaar en als ze in die omgeving opgroeien, vormen ze voor ons land nog een veiligheidsrisico. De overheid moet daarom het onderste uit de kan halen om hen terug naar huis te krijgen. ”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws