Wout Van Aert: "Daarom stak ik vier vingers op aan de finish" Sport
Sport

Wout Van Aert: "Daarom stak ik vier vingers op aan de finish"

Wout Van Aert: "Daarom stak ik vier vingers op aan de finish"

Wout Van Aert heeft zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken in Bredene. Dat werd nog eens tijd na een hele hoop tweede plaatsen. Mathieu Van der Poel was er aan de kust zaterdag niet bij.

“Ik begon nochtans niet goed aan de wedstrijd”, stelde Van Aert. “Bij de start geraakte ik niet direct in mijn klikpedalen. Ik slaagde er wel in om snel mijn plaats voorin op te eisen. Daarna kwam ik ten val en moest ik opnieuw achtervolgen. Dat was een minder moment, maar gelukkig liep ik geen blessures op.”

Van Aert toonde vier vinger aan de finishlijn. Het was een verwijzing naar Sven Vanthourenhout, die gastcommentator was bij VTM. “Ik had eerder op de dag een berichtje gekregen van Sven Vanthourenhout dat ik vandaag zijn record kon verbeteren. Vandaar dat ik vier vingers opstak naar hem", vertelt Van Aert.

"Ik heb hier in Bredene nog nooit verloren, dus hij zal wel fel schrik gehad hebben voor de cross”, lachte Van Aert. “Het is van Ardooie geleden dat ik nog eens won. Ik draag de regenboogtrui en het is niet leuk om met dit shirt steeds maar tweede te worden. Ik geniet van dit moment. Ik rijd niet in Baal, maar ga me toch niet laten gaan met de kampioenschappen in het vooruitzicht. Er breekt immers een heel belangrijke periode voor mij aan." (Belga)

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws