Woensdag 22 Mei 2019 - 16:08   I   door Redactie

Pro League hakt knoop over competitiehervorming door, Club Brugge is woedend

Pro League hakt knoop over competitiehervorming door, Club Brugge is woedend

Op de vergadering van de Pro League werden woensdag enkele belangrijke knopen doorgehakt. Er werd beslist dat KRC Genk-voorzitter Peter Croonen zijn collega Marc Coucke opvolgt als voorzitter van de Pro League en er werd ook een beslissing genomen over het competitieformat.

"Het competitieformat van de Jupiler Pro League blijft zoals het is", schrijft Het Laatste Nieuws. "Op de vergadering van de Pro League werd geen tweederde meerderheid gevonden voor een competitie met 14 teams in 1A en 10 in 1B, met play-offs. Ook het format met 20 ploegen in een reguliere competitie bekwam geen tweederde meerderheid."

Bij Club Brugge zijn ze not amused met de beslissing om het competitieformat niet te veranderen. "Bart Verhaeghe liep als eerste boos buiten bij het Parker Hotel in Diegem, waar de 24 profclubs sinds vanochtend samenzaten over tal van onderwerpen. De reden is duidelijk: zijn geliefkoosde format – 20 ploegen in 1A – overleefde de stemming niet. Geen énkel format behaalde uiteindelijk de nodige meerderheid", verduidelijkt HLN.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal