Zondag 30 December 2018 - 08:39   I   Foto: Pixabay  I   door Redactie

"Met Oudejaar zit ik met een bang hart bij mijn paarden in de stal"

Oudejaarsavond is voor dieren en paarden geen leuke periode. In stal Mishagen in Brasschaat wordt ieder jaar het vuurwerk met een bang hart afgewacht.

Er staan zo'n 70 paarden in stal Mishagen. "Bij de overgang van oud naar nieuw zit ik steevast bij mijn dieren”, vertelt stalhouder André Vermeiren in Gazet van Antwerpen. “Tot nu toe is het hier allemaal nog goed meegevallen, maar onze paarden staan dan ook binnen. Paarden die buiten staan, worden knettergek van die knallen. Vorig jaar is wat verder in de wijk nog een dier omgekomen.”

“We zien hier ook geregeld van die wensballonnen overvliegen. Mochten die in het stro terechtkomen, gebeuren er drama's. Ik heb al het stro hier zo goed als mogelijk overdekt en beschut. Ook vuurpijlen kunnen bijzonder gevaarlijk zijn. Ik ben ooit eens op een oudejaarsavond naar enkele jongeren gespurt om hun aan het verstand te brengen hoe onverantwoord ze wel bezig waren. Het zijn vooral de jonge veulens die bijzonder onrustig worden door de luide knallen van het vuurwerk. We moeten ze telkens extra aandacht schenken."

"Er zijn natuurlijk wel reglementen wat vuurwerk en wensballonnen betreft, maar er moet maar één iemand onverantwoord te werk gaan en er kunnen echte drama's gebeuren. Ik blijf daarom liefst dicht bij mijn paarden. Ze zijn mij te dierbaar”, zegt André.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  André Vermeiren