Brandweer wordt tijdens blussen bekogeld met zeer zwaar vuurwerk Royalty
Royalty

Brandweer wordt tijdens blussen bekogeld met zeer zwaar vuurwerk

Brandweer wordt tijdens blussen bekogeld met zeer zwaar vuurwerk

De brandweer van het Nederlandse Utrecht is gisteravond tijdens het blussen van een brand aan de Stanleylaan met zwaar vuurwerk bekogeld. Drie hulpverleners raakten lichtgewond. Ze hebben last van oorsuizen. Er is vooralsnog niemand opgepakt.

De brand woedde in een portiek. Vermoedelijk stond er een zetel in brand. Bewoners melden aan het Algemeen Dagblad dat ze luide knallen hoorden en dat er mogelijk vuurwerk was afgestoken aan de ingang van het gebouw.

Tijdens de bluswerken is er zeer zwaar vuurwerk naar de brandweer gegooid. “Ik werk nu 32 jaar bij de brandweer, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt woordvoerder Marcel van Westendorp. Hij overweegt samen met zijn collega die direct naast hem stond aangifte te doen bij de politie. “Ik heb best wel een dof gevoel in mijn rechteroor. Voor zover ik weet zijn er door de politie nog geen arrestaties verricht.”

De portiek is volledig uitgebrand. Door de hitte zijn alle tegeltjes van de muur gesprongen. Een woning op de begane grond is onbewoonbaar verklaard. Uit voorzorg werden in totaal acht woningen ontruimd.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws