Filip Joos: "Hij is een ruwe diamant en elke ploeg uit POI heeft interesse" Sport
Sport

Filip Joos: "Hij is een ruwe diamant en elke ploeg uit POI heeft interesse"

Filip Joos: "Hij is een ruwe diamant en elke ploeg uit POI heeft interesse"

Filip Joos volgt het Belgische voetbal op de voet en één speler in het bijzonder is hem de jongste dagen en weken opgevallen. De commentator is enorm onder de indruk van Victor Osimhen.

De 20-jarige aanvaller was dit seizoen al van goudwaarde voor Charleroi. In dertig wedstrijden lukte Osimhen tot dusver achttien doelpunten. Niet mis voor zijn allereerste volwaardige seizoen als profvoetballer.

"Kruising tussen Wesley en Dimata"

Volgens Filip Joos kan Osimhen het ver schoppen. "Hij is een beetje een kruising tussen Wesley en Dimata", zegt hij bij Sporza. "Hij is sneller dan Wesley, maar houdt de bal ook goed bij. Vergeet ook niet dat aan Wesley ook veel geschaafd is."

"Pas op, hij is zeker nog niet volmaakt. Af en toe springt de bal bijvoorbeeld van zijn voet weg. Maar hij is een ruwe diamant. Als je hem vergelijkt met Bandé, die vorig seizoen voor veel geld van KV Mechelen naar Ajax vertrok, dan vind ik dat hij verder staat. Omwille van zijn enorme lijf, zijn souplesse en zijn zeer functionele techniek."

(Lees verder onder de foto)

"Hij zal niet bij Charleroi blijven"

Joos is dan ook van mening dat Osimhen nu al zijn plaats heeft bij een Belgische topclub. "Hij heeft bewezen dat hij een stap hogerop kan, dus hij zal niet bij Charleroi blijven. De kans is groot dat ze hem meteen doorverkopen."

"Elke ploeg uit play-off I, Antwerp misschien uitgezonderd, zal gisteren likkebaardend hebben zitten kijken. Ze hebben zich misschien ook voor het hoofd gestoten dat ze hem niet eerder hebben binnengehaald."

Populair

Laatste nieuws