Maxime De Winne komt met straffe uitspraken over Michael Jackson: "Ik had het ook gedaan" Buitenland
Buitenland

Maxime De Winne komt met straffe uitspraken over Michael Jackson: "Ik had het ook gedaan"

Maxime De Winne komt met straffe uitspraken over Michael Jackson: "Ik had het ook gedaan"

Maxime De Winne kruipt al vier jaar lang in de huid van Quinten Godderis in 'Familie'. Hij is een grote fan van Michael Jackson, die fel in opspraak is geweest door de documentaire 'Leaving Neverland', waarin twee mannen beweren seksueel misbruikt te zijn geweest in hun kinderjaren door de ster.

Maxime gelooft de documentaire niet, maar hij pleit Michael Jackson ook niet volledig onschuldig. "Ik stel er mezelf toch serieuze vragen bij. Er werd een zeer eenzijdig beeld geschetst in de documentaire. De moeders van die twee mannen die beweren door Michael misbruikt te zijn geweest, zijn wel héél foute vrouwen, toch? Ze zijn rijk geworden door Michaels cadeaus. En de documentaire zit vol met leugentjes om bestwil die hen in een beter daglicht plaatsen", aldus Maxime aan Het Laatste Nieuws.

"Ik heb me lid gemaakt van enkele groepen op het internet die beweren dat Michael onschuldig is. Ik analyseer zo’n dingen graag. De mensen van die sites komen binnenkort met een tegenreportage waarin ze heel wat beweringen uit ‘Leaving Neverland’ zullen ontkrachten. Mét bewijs! Er is trouwens nooit een uitspraak geweest in de rechtbank waarbij hij schuldig is verklaard."

"Mocht ik de kans hebben gekregen om in Neverland bij hem te gaan wonen, en mochten mijn ouders het toegelaten hebben, ik zou het ook gedaan hebben. Want er werd ons geleerd dat Michael Jackson aseksueel was. En dat beeld is heel moeilijk om te draaien. Nog altijd. Natuurlijk weet ik dat hij foute dingen heeft gedaan, maar ik heb nog altijd zoiets van: ‘Please, laat het niet waar zijn.’ Ik zal ’m nooit verdedigen, maar het verhaal dat in die documentaire werd geschetst, klopt toch niet helemaal."

Maar Maxime bekijkt het ook langs de andere kant. "Hetgeen tegen hem pleit, is natuurlijk het feit dat hij alleen maar vriendschappen met jongetjes had. En eens die de puberteit hadden bereikt, stopte die vriendschap ook meestal. Dat is een beetje verdacht, niet?" Ook over zijn liedjes: 'Bad’, Dirty Diana’, ‘Pretty Young Thing’,‘We are the World, we are the Children’, denkt hij nu twee keer na.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws