Zaterdag 25 Mei 2019 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Anuna De Wever denkt niet aan stoppen: "Ik ga blijven doorgaan"

De laatste klimaatmars is achter de rug. Toch denkt Anuna De Wever niet aan stoppen met haar acties voor het klimaat.

Anuna De Wever denkt niet aan stoppen:

“Ik ben ontroerd en supertrots op mijn generatie. Het is ongelooflijk wat zij maandenlang en week na week hebben gedaan door op straat te komen. Wij hebben onze job gedaan, de experten hebben hun job gedaan en nu is het aan de politici”, vindt Anuna De Wever.

“Wij hadden het niet beter kunnen doen, maar de strijd is nog altijd niet gestreden, want de ambitie ontbreekt nog. De acties werden nog niet genomen en nu moeten we de verantwoordelijkheid bij de politici leggen. Het zijn de jongeren die op straat altijd het woord voeren, terwijl de politici het barslecht doen en niet luisteren naar de experten en de ambitie. Klimaat is een topprioriteit”, zegt De Wever.

"Mensen vragen me zo vaak: denk je echt dat er iets gaat veranderen? Er is geen alternatief en we moeten ervoor blijven vechten tot de meerderheid van de politici inziet hoe urgent het is”, blijft ze strijdvaardig. “Ik denk niet dat ik ooit zelf in de partijpolitiek zal stappen maar ik ga ze wel altijd proberen te beïnvloeden en te helpen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365  I  showbizz