Zaterdag 25 Mei 2019 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Paul Jambers (73): "Als dat zo is, zal ik met veel genoegen een einde maken aan mijn leven"

Paul Jambers (73):

Paul Jambers volgt dezer dagen de politici tijdens de verkiezingen. Hij is intussen 73, maar aan stoppen denkt de tv-maker nog niet.

"Ik eet natuurlijk gezond, beweeg, blijf intellectueel actief: zolang dat allemaal zo blijft, is het fantastisch om te leven. Ouder worden is heerlijk. (leunt vrolijk achterover) Alleen ouderen kunnen terugblikken op het verleden, op wat ooit was", zegt Jambers in Het Laatste Nieuws. 

"Je vraagt me naar de premier in 1961 en ik zie dat jaar voor mij. (op dreef) Ik herinner me goed - en je zal het niet geloven - dat er vroeger enkel gaslantaarns op straat stonden. 's Avonds kwam er iemand met een stok, met daaraan een vlammetje, de lantaarns aansteken. De gasman! Dat lijkt iets van de 19de eeuw, maar ik heb dat nog meegemaakt. Ik ben stokoud! En nu maak ik nog altijd van alles mee."

"Het is fantastisch om ouder te worden, maar je moet gezond blijven. Ik heb veel reportages in rusthuizen gedraaid: verschrikkelijk. Wat Hugo Claus gedaan heeft, vind ik prachtig. Hij kon niet meer schrijven, dus koos hij voor euthanasie. Mijn ouders hebben de laatste weken van hun leven te veel geleden: weg daarmee. Wanneer ik niet meer alle capaciteiten heb, zal ik met heel veel genoegen een einde maken aan mijn leven. In overleg met mijn partner, natuurlijk. Ik overleg alles met haar."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Paul Jambers  I  n365  I  showbizz