Bo Van Spilbeeck: "Mijn leven is nu ingewikkelder geworden" Buitenland
Buitenland

Bo Van Spilbeeck: "Mijn leven is nu ingewikkelder geworden"

Bo Van Spilbeeck: "Mijn leven is nu ingewikkelder geworden"

Bo Van Spilbeeck heeft een heftig jaar achter de rug. Ze heeft haar geslachtsoperatie achter de rug, dus ze kan nu volledig aan haar nieuw leven beginnen.

"Ik had verwacht dat het herstel van de operatie zwaarder zou zijn. Ik heb geen pijn. En het ziet er allemaal heel mooi uit. Niet van echt te onderscheiden. (lacht) Mijn chirurg, dokter Philippe Houtmeyers, heeft gouden handen. Dus puur medisch is de cirkel rond. Of zoals mijn psychiater zegt: De genderdysforie is gecorrigeerd. Het enige wat ik nog zou kunnen doen, is een haartransplantatie, zodat ik geen pruik meer hoef te dragen. Maar die beslissing heb ik nog niet genomen", vertelt Bo in Het Nieuwsblad.

"En een beetje aan mijn lichaam werken. Een kilo of vijf, zes kwijtspelen. Op mentaal vlak ben ik natuurlijk nog vrouw aan het worden. Ik ben zeer gelukkig. Maar ik moet blijven werken. Aan mijzelf. Aan mijn relatie. Aan mijn geloofwaardigheid als journaliste. Het loopt niet allemaal van een leien dakje. Op veel vlakken is mijn leven ingewikkelder geworden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws