Verkiezingsuitslag slaat in als een bom: "Het einde van België" Politiek
Politiek

Verkiezingsuitslag slaat in als een bom: "Het einde van België"

Verkiezingsuitslag slaat in als een bom: "Het einde van België"

De Franstalige kranten zijn niet mals na de verkiezingsuitslag van gisteren. Er wordt zelfs gevreesd voor het einde van België. "Vlaanderen heeft gestemd voor het einde van België", klinkt het.

Bijna de helft van de Vlaamse kiezers heeft gestemd voor een nationalistische (N-VA) of ultranationalistische of xenofobe partij (Vlaams Belang), zo schrijft La Libre Belgique. "We zullen moeten proberen begrijpen waarom in een van de meest welvarende regio's van Europa de kiezers zich hebben gewend tot het - extremistische en racistische - Belang."

Volgens L'Echo zou het een grote vergissing zijn om het cordon sanitaire te breken. "We horen, in het noorden van het land, stemmen opgaan om het in vraag te stellen. Dat zou een tragische vergissing zijn", aldus de krant.

La Dernière Heure spreekt over "Eén België, twee landen". De kranten van Sudpresse weten het ook niet meer: "Wat willen onze Vlaamse landgenoten nu nog", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws