Zondag 30 December 2018 - 18:01   I   Foto: Twitter  I   door Redactie

Beelden gelekt van mishandeling van kindermigranten in Amerikaans opvangcentrum

Beelden gelekt van mishandeling van kindermigranten in Amerikaans opvangcentrum

Surveillancebeelden uit het opvangcentrum Hacienda Del Sol in de Amerikaanse staat Arizona laten zien hoe migrantenkinderen mishandeld worden door medewerkers. Het opvangcentrum werd in oktober al gesloten, maar de beelden werden nu pas naar buiten gebracht door de Amerikaanse krant Arizona Republic.

De kinderen worden geduwd, uitgekafferd en over de grond gesleept. Op de beelden is te zien hoe een jongen door een volwassene bij de arm wordt genomen en een harde duw krijgt. De man lijkt te roepen tegen de jongen en maakt wilde gebaren. Op een bepaald moment lijkt hij de jongen ook een klap te geven. Er is ook te zien hoe een vrouw een kind hardhandig door de kamer sleept. De beelden zijn wazig gemaakt om de identiteit van de kinderen te beschermen.

De beelden zouden in september geregistreerd zijn. Amper een maand later werd het asielcentrum gesloten wegens klachten over kindermishandeling. De medewerkers in de video worden niet vervolgd. “Het onderzoek wees aan dat, hoewel er tegen deze minderjarige kinderen fysieke kracht en technieken werden gebruikt om ze in bedwang te houden, deze acties geen criminele vervolging rechtvaardigen”, klinkt het in een statement van de politie.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kindermigranten