Maandag 27 Mei 2019 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: KMI  I   door Redactie

Prachtig nieuws over het weer: Vanaf dan wordt het zomer

We hebben er toch even op moeten wachten, maar in de zomer stijgt het kwik voor het eerst dit jaar boven de 25 graden. Het wordt dus voor het eerst echt zomer.

Prachtig nieuws over het weer: Vanaf dan wordt het zomer

Vannacht kunnen er vooral aan zee buien voorkomen, elders is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De minima liggen tussen 8 en 12 graden bij een zwak tot matige wind uit het westzuidwesten.

Dinsdag wordt een erg wisselvallige dag met regelmatig (onweers)buien. Vanaf de middag wordt het aan de kust droger en worden de opklaringen breder. Deze opklaringen trekken in de namiddag geleidelijk landinwaarts. We halen 12 tot 17 graden bij een meestal matige wind die draait van het westen naar noordwesten. Plaatselijk zijn rukwinden tot 50 km/u mogelijk. 

Woensdag is het eerst zonnig met hoge wolken. Later verschijnen er veel stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar enkele lokale buitjes zijn toch niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit zuidoost tot zuid en wordt later op de meeste plaatsen zwak tot matig uit zuidwest.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met geregeld lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 18 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Vrijdag is er veel bewolking. In de loop van de dag komt de zon wat meer tevoorschijn. Op veel plaatsen blijft het droog, maar hier en daar kan wat lichte neerslag vallen. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Warm weekend

Zaterdag blijft het droog met zon en wolken. Het kwik klimt tot rond 23 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Zondag krijgen we veel zon, soms afgewisseld met velden van middelhoge en hoge bewolking. Het wordt warm met op veel plaatsen temperaturen die hoger dan 25 graden uitkomen. Het is niet uitgesloten dat er 's avonds een aantal (onweers)buien tot ontwikkeling komen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365  I  showbizz