Maandag 27 Mei 2019 - 16:11   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Anuna De Wever haalt uit naar N-VA en Vlaams Belang: "Ik ben gechoqueerd"

De forse verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang is ook bij Anuna De Wever ingeslagen als een bom. Dat had de klimaatactiviste niet verwacht.

Anuna De Wever haalt uit naar N-VA en Vlaams Belang:

“Het lijkt of we terug bij af staan en ik als jongere opnieuw moet beginnen met het overtuigen van volwassen mensen en politici van het feit dat er een existentiële crisis op ons afkomt. Dat is geen doemdenkerij”, zegt De Wever.

“Het is een probleem, want klimaat is geen prioriteit voor N-VA en Vlaams Belang en zij zijn nu net de twee grootste partijen van Vlaanderen. Gelukkig zien we dat die trend zich niet voortzet in Wallonië en Brussel”, merkt De Wever op.

“Het zijn partijen waar enkel migratie de prioriteit is", vervolgt De Wever. "Dat is heel jammer, want Vlaanderen heeft ouderwets gekozen en dat is enorm slecht voor de klimaattransitie die we nodig hebben. Ik ben eigenlijk gechoqueerd, want ik had het gevoel dat we een heel sterk signaal hadden gegeven met onze generatie."

“N-VA en Vlaams Belang doen gewoon aan symptoombestrijding. Als ze nu niet aan de klimaatverandering werken, dan is binnen tien jaar de klimaatcrisis die we nu kennen maal twintig”, zegt ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365  I  showbizz