Gewelddadige nacht in Antwerpen: Molotovcoktail in wagen en ontploffing in rijwoning Royalty
Royalty

Gewelddadige nacht in Antwerpen: Molotovcoktail in wagen en ontploffing in rijwoning

Gewelddadige nacht in Antwerpen: Molotovcoktail in wagen en ontploffing in rijwoning

Het is een zeer onrustige nacht geweest in Antwerpen. In de Lucas Henninckstraat in Wilrijk is vannacht rond 1 uur een ontploffing gebeurd. Vermoedelijk is een projectiel naar binnen gegooid op de eerste verdieping van een rijwoning. De ramen werden daardoor naar buiten geblazen. Het glas en de stukken beschadigden enkele geparkeerde wagens. De drie bewoners bleven ongedeerd. Eerder op de nacht werd in Merksem de wagen van een kapper vernield door een brandbom.

De politie vorderde de ontmijningsdienst DOVO om de bizarre ontploffing te onderzoeken in Wilrijk te onderzoeken. Het staat vast dat er geen brand of vuur in de woning is geweest. Rond 5 uur had de brandweer de glasscherven opgeruimd en werd de straat weer vrijgegeven. De drie bewoners, een moeder, haar zoon en haar dochter, raakten niet gewond. Ze kregen elders onderdak, want het pand is momenteel onbewoonbaar. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak.

Eerder op de avond was er op de Bredabaan in Merksem een molotovcocktail in een wagen gegooid. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer wil in het belang van het onderzoek geen verdere details geven. De auto zou van een kapper zijn. Hij beweert dat hij de daders kent en kreeg onlangs al het bezoek van inbrekers in zijn zaak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws