Stijn reageert na aanval van tieners in Lebbeke: "Waar zijn die ouders?" Royalty
Royalty

Stijn reageert na aanval van tieners in Lebbeke: "Waar zijn die ouders?"

Stijn reageert na aanval van tieners in Lebbeke: "Waar zijn die ouders?"

Het leven van Stijn A. (26) hing twee dagen aan een zijden draadje. De man werd door een groep jongeren aangevallen in Lebbeke, nabij de kerstmarkt. Hij hield er een neusbreuk, een zwaar gedeukt oog en bloed in de hersenen aan over.

Stijn A. mag nog niet veel televisie kijken vanwege zijn hersenbloeding. Intussen zag hij het filmpje wel al. "Het is schokkend om die beelden te zien”, vertelt Stijn A in een gesprek met Het Nieuwsblad. “En al zeker nu ik weet dat de daders amper vijftien jaar oud zijn. Hebben die jongeren dan geen ouders die hen van straat houden?”

“Ik ken die jongeren niet, laat staan dat ik hun daden kan begrijpen. Ik kan enkel hopen dat hun straf gepast zal zijn. Zelf deed ik niets, ik zei niets, provoceerde niemand en sloeg niet terug. Of dat leren de beelden toch.”

Stijn herinnert zich niets meer van de feiten. "Woensdagavond, op tweede kerstdag, zat ik thuis wat te drinken”, vertelt hij. “Ik woon dicht bij de kerstmarkt, dus ik dacht in de vooravond dat het leuk zou zijn om nog even van de kerstsfeer te genieten. Ik herinner mij nog dat ik rond 19.30 uur aan de nachtwinkel passeerde en dat groepje jongeren zag staan. Nadien? Eén zwart gat."

Stijn is door het oog van de naald gekropen. "Dokters zeggen me dat ik ­eigenlijk van geluk mag spreken. Nog enkele stampen meer op mijn hoofd en je overleeft zoiets misschien niet.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws