Maandag 31 December 2018 - 07:40   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Maggie De Block: "Kinderen van IS-vrouwen gaan we terughalen"

Maggie De Block:

Minister Maggie De Block wil de IS-vrouwen niet laten terugkeren, ondanks het bevel van de rechter. Ze gaat dan ook in beroep. De zes kinderen wil ze wél proberen repatriëren.

IS-moeders Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) zijn niet welkom voor Maggie De Block. Hun zes kinderen mogen wel terugkeren naar ons land. De Brusselse kortgedingrechter besliste vorige week dat zowel de moeders als de kinderen terug naar België moeten. Ze zitten momenteel vast in een Koerdisch vluchtelingenkamp in Syrië.

"Deze twee IS-vrouwen hebben doelbewust en herhaaldelijk ons land de rug toe gekeerd", benadrukt De Block in Het Laatste Nieuws. "Dat ze nu van ons verwachten dat we hen komen halen, vind ik een brug te ver. Dat is ons uitlachen. Zij zijn hier veroordeeld en hebben actief meegewerkt aan het voorbereiden van terroristische aanslagen."

De Block benadrukt dat de regering er wel alles aan moet doen om de kinderen terug te halen. "Ik weiger kinderen te straffen omwille van de daden van hun ouders. Deze onschuldige kinderen hebben niet voor IS gekozen. Dat zij naar ons land komen, daar kan ik me nog bij neerleggen."

Volgens de minister kunnen kinderen onder de tien nog probleemloos geïntegreerd worden. "Mijn standpunt en dat van mijn partij is dat we alles doen om de kinderen te helpen. Misschien zelfs niet alleen de kinderen die vallen onder de uitspraak, maar ook andere Belgische kinderen in dat kamp", zegt ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block