Woensdag 29 Mei 2019 - 12:30   I   door Redactie

Clement: "Daarom heb ik beslist om Genk te verlaten voor Club Brugge"

Clement:

Philippe Clement loodste KRC Genk tijdens het voorbije seizoen naar de landstitel, maar ruilde de kampioen vervolgens in voor zijn oude liefde Club Brugge. Woensdag werd Clement voorgesteld bij blauw-zwart en kaderde hij zijn beslissing om Genk te verlaten.

"Ik ben heel blij dat ik terug ben", stak Clement op de persconferentie van wal. "Club Brugge is zestien jaar van mijn leven geweest, waarvan zes als trainer. Op een bepaald moment besliste ik om hoofdtrainer te worden. Bij andere clubs heb ik een leuk en mooi parcours afgelegd."

"Tot Club Brugge met een mooi project kwam met het nieuwe trainingscomplex in Knokke", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Clement. "Het was een strijd om een keuze te maken en Genk te verlaten na de titel. Ik ben er 200 procent van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

"Uitdaging heeft de doorslag gegeven"

"Wat heeft de doorslag gegeven? De uitdaging", aldus Clement nog volgens Het Laatste Nieuws. "Met Genk heb ik de titel gehaald - dat is het summum."

En dus koos Clement voor een nieuw project. "Bij Club Brugge was ik al twee jaar terug heel graag aan dit project begonnen. Als je op twee plaatsen kampioen kan spelen in België en als je het project van de academie waar ik zes jaar bij betrokken was, daarbij kan betrekken, dan is het mooi om die twee werelden bij elkaar te brengen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  voetbal