Maandag 31 December 2018 - 09:06   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Cordon sanitair lijkt voor het eerst doorbroken, Filip Dewinter is in de wolken

Cordon sanitair lijkt voor het eerst doorbroken, Filip Dewinter is in de wolken

An Van Uffelen, verkozen op de Vlaams Belang-lijst in het Antwerpse district BeZaLi (Berendrecht-Zandvliet-Lillo), helpt als onafhankelijke de coalitie van N-VA en CD&V aan een meerderheid. Aan Gazet Van Antwerpen liet ze zondagnamiddag weten dat Vlaams Belang voor haar dé partij blijft, maar die woorden nam ze zondagavond onder druk formeel terug.

"Ik krijg geen schepenmandaat, maar zal wel aanwezig zijn bij de besprekingen van het districtscollege”, zegt Van Uffelen aan Gazet Van Antwerpen. Van Uffelen was op 14 oktober een van de vier Vlaams Belang-verkozenen in BeZaLi. (Belga)

Zondagnamiddag benadrukte ze nog dat Vlaams Belang voor haar de partij is. “Maar door mee in dit bestuur te stappen denk ik meer te kunnen verwezenlijken voor de polder. Met dit bestuur kunnen we meer nadruk leggen op het Vlaamse karakter en op het poldergevoel.”

Na die uitspraken was er ophef ontstaan bij CD&V en N-VA en nam Van Uffelen die woorden terug. “Ik ontken formeel dat ik dit zo gezegd heb. VB is voor mij niet dé partij. Anders was ik er wel blijven zitten.”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is alvast in de wolken met de ontwikkelingen. N-VA Antwerpen onderzoekt de zaak, en het nationaal bestuur van CD&V is gealarmeerd.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Filip Dewinter  I  Vlaams Belang  I  An Van Uffelen