Wout Van Aert: "Ik geloof daar al lang niet meer in" Sport
Sport

Wout Van Aert: "Ik geloof daar al lang niet meer in"

Wout Van Aert: "Ik geloof daar al lang niet meer in"

Na een fusie met Roompot besloot Wout Van Aert zijn contract bij Veranda’s Willems-Crelan te verbreken. Naast een zware boete kan er ook nog een sportieve straf volgen door de UCI, afhankelijk van de uitspraak. Die wordt wel pas in het najaar van 2019 verwacht.

“Dat was een zware periode, maar ik was wel al nuchter genoeg om te weten hoe het leven in elkaar zit”, reageert Van Aert in Het Nieuwsblad. “Waarden als oprechtheid en eerlijkheid, daar geloof ik al lang niet meer in. Maar ik heb wel met blijdschap vastgesteld dat ik altijd kan terugvallen op mijn familie en vrienden."

"Ik win in Bredene en iedereen is weer positief, maar eigenlijk zou ik mijn entourage moeten meepakken op het podium. Het zijn mensen waar ik altijd onvoorwaardelijk kan op rekenen, wat er ook gebeurt. Ook de supporters blijven achter mij staan en blijven applaudisseren. Dat geeft een zeer goed gevoel.”

Van Aert is in dit najaar niet sterk genoeg om Mahieu Van der Poel te volgen. Hij werd al heel vaak tweede, maar won nog maar twee keer. "Met zo’n mooie trui (die van wereldkampioen, red.) steeds moeten achtervolgen is niet leuk. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik graag meer had gewonnen. Maar ik ben al zo ver dat ik kan accepteren dat als er iemand beter is, ik mij daar moet bij neerleggen. Ik heb crossen verloren omdat ik pech had, maar 90 procent van de tijd was Mathieu gewoon sterker. Maar ik blijf strijden.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws