Zondag 2 Juni 2019 - 08:39   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Herman De Croo laat 570.000 euro liggen speciaal om Filip Dewinter hak te kunnen zetten

Herman De Croo laat 570.000 euro liggen speciaal om Filip Dewinter hak te kunnen zetten

81 is Herman De Croo, maar hij weet niet van ophouden. Hij zal gaan zetelen in het Vlaams Parlement, al is het voor slechts heel even. “Als ik niet ga zetelen, moeten de parlementsleden hun eed afleggen bij Filip Dewinter", klinkt het bij de politicus van Open VLD. Door vervolgens zelf op te stappen laat hij 570.000 euro schieten.

"Ik beloof u plechtig: ik zal niet lang in het Vlaams Parlement blijven. Tegen de tweede vergadering wil ik alweer ontslag nemen, zodat opvolgster Freya Saeys mijn plaats kan innemen", zegt De Croo in Het Nieuwsblad.

Naar eigen zeggen heeft De Croo een goede reden voor deze opmerkelijke beslissing. “De traditie wil dat het parlementslid met de hoogste anciënniteit tijdelijk de honneurs waarneemt als voorzitter. Het zal u niet verbazen dat ik dat ben.”

De tweede in rangorde is Filip Dewinter van Vlaams Belang, die van de Kamer opnieuw naar het Vlaams Parlement verhuist. “Om te vermijden dat de 123 andere Vlaams Parlementsleden de eed moeten afleggen in zijn handen, keer ik nog heel even terug.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Herman De Croo  I  Filip Dewinter  I  n365