Tom Van Grieken zet puntjes op de i na kritiek over "racistisch" Vlaams Belang Politiek
Politiek

Tom Van Grieken zet puntjes op de i na kritiek over "racistisch" Vlaams Belang

Tom Van Grieken zet puntjes op de i na kritiek over "racistisch" Vlaams Belang

Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, benadrukt dat er geen racisme te vinden is in het programma van Vlaams Belang. "We zijn radicaal, maar niet marginaal."

"Ik denk dat er geen greintje racisme in ons programma zit”, stelt Van Grieken in een gesprek met De Tijd. “Mijn stijl bestaat erin een politiek systeem te bekampen, maar nooit mensen of individuen Ik heb grote problemen met de massamigratie, maar je kunt niet tegen een asielzoeker die duizenden kilometers heeft afgelegd zeggen dat hij het probleem is."

Naar eigen zeggen is zijn partij radicaal, maar niet marginaal”. “Zo vind ik dat we onze sociale zekerheid moeten afgrendelen voor wie nieuw is in ons land, maar je moet dat wel op een fatsoenlijke manier brengen”, klinkt het.

Vrouwen met een hoofddoek zijn geen onderdeel van onze cultuur en identiteit. “Het is het symbool van de islam, die in onze geschiedenis alleen een conflictueuze relatie met Europa heeft gehad. Het is ook een uiting van het in vraag stellen van de gelijkheid tussen man en vrouw. Maar je mag de redenering niet omdraaien: het is niet omdat iemand een hoofddoek draagt, dat die persoon zich geen Vlaming kan voelen”, zegt Van Grieken.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws