Kwade Jan Vertonghen haalt na CL-finale zwaar uit Sport
Sport

Kwade Jan Vertonghen haalt na CL-finale zwaar uit

Kwade Jan Vertonghen haalt na CL-finale zwaar uit

Waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Zaterdagavond, in de Champions League-finale, moest Tottenham Hotspur het onderspit delven. Na het laatste fluitsignaal reageerde Jan Vertonghen teleurgesteld en kwaad over de gang van zaken in de finale.

"Ik ben heel ontgoocheld. Ik had er mij iets anders bij voorgesteld. We hebben deze match 3 volle weken voorbereid. We hebben elk detail bekeken en alles gedaan om hier in de best mogelijke toestand te komen, maar dan begin je de match met een achterstand en krijg je de wedstrijd die je gezien hebt", aldus Vertonghen bij Sporza.

"Liverpool kon achterover leunen, vertrouwen op een sterke verdediging en een goeie counteraanval", gaat de Rode Duivel verder. "Wij hebben goed verdedigd, maar we konden ze niet breken. Ons blok stond er in de verdediging want we wisten wat we konden verwachten met Mané en Salah. Maar dat is een magere troost. We kunnen niet tevreden zijn want we scoren niet. En na de 2-0 was het klaar."

"Met deze regels 400 penalty's per seizoen"

De strafschop die Liverpool na amper één minuut spelen kreeg, ligt zwaar op de maag bij Vertonghen. Hij reageert kwaad: “Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je 400 penalty’s per seizoen. Alles lijkt penalty. Dat zag je aan de scheidsrechter ook. Misschien fluit hij hem niet eens, maar dan weet hij ook dat de VAR zal kijken en dat hij de strafschop dan toch moet geven."

"In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding. Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers, met specialisten, ... Als je een goede penalty kan trappen, ben je topschutter", besluit Vertonghen.

Populair

Laatste nieuws