-->

"N-VA wilde gewoon geen kiezers verliezen aan Vlaams Belang"

Woensdag 12 December 2018 - 11:10   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De PS is niet uit op vervroegde verkiezingen. Dat heeft Elio Di Rupo laten weten aan RTBF-radio. De voorzitter van de PS hekelt dat de huidige regering er één is zonder meerderheid, maar wil naar eigen zeggen niet nog meer chaos creëren.

“De huidige regering is een regering zonder legitimiteit, met een MR als gijzelaar van N-VA. Het is een regering in lopende zaken, al wil Charles Michel dat niet tonen”, zei Di Rupo.

De PS is bereid om samen te werken met de regering “indien de regering haar beleid wijzigt” en terugkomt op “asociale maatregelen”. De Franstalige socialisten pleiten voor een sociaal pact, waarin de pensioenleeftijd opnieuw daalt naar 65 jaar en de btw op elektriciteit terug zakt naar 6 procent. “In dat geval zal de regering een verantwoordelijke PS vinden.”

Het discours van premier Michel in Marrakech noemt Di Rupo "theater". “De realiteit is dat N-VA een excuus heeft gezocht om geen kiezers aan Vlaams Belang te verliezen. Maar het is niet in Marrakesh dat de premier moet praten. Dat is hier”, klinkt het.

TAGS  I  Elio Di Rupo  I  PS