Nina Derwael brak noodgedwongen met haar vriend: "Ik was nochtans verliefd"

Nina Derwael brak noodgedwongen met haar vriend:
Dinsdag 1 Januari 2019 - 09:46   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Nina Derwael (18) werd wereldkampioen turnen in 2018. Ze werd door de lezers van Het Laatste Nieuws en de kijkers van VTM Nieuws verkozen tot de Belg van het Jaar.

Derwael had eerder ook een vriend, maar door de topsport heeft ze die relatie niet kunnen aanhouden. Dat vertelt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. "Ja. Ik heb het uitgemaakt en dat was best hard. Maar het ging niet, ik ben er gewoon veel te weinig", zegt ze.

"Ik kon geen tijd vrijmaken voor die relatie. Mijn sport komt op dit moment altijd op de eerste plaats en daar moet ik de gevolgen van aanvaarden. Jammer, het kan niet anders. Maar leuk was het zeker niet, want ik was verliefd."

Ze werd vorig jaar ook één keer zeer onaangenaam verrast. "Ja. Een Turkse politieke activist heeft mijn Instagram-account gehackt. Plots begon die boodschappen te posten. Blijkt dat hij hackers geld had gegeven voor mijn account. Eén euro per volger. Dus die had 19.000 euro betaald om mijn profiel te kunnen gebruiken. Maar ik heb er geen cent van gezien."

TAGS  I  Nina Derwael  I  sport