Tom Waes: "Die asielzoekers staan hier niet zómaar aan onze deur, hé" Royalty
Royalty

Tom Waes: "Die asielzoekers staan hier niet zómaar aan onze deur, hé"

Tom Waes: "Die asielzoekers staan hier niet zómaar aan onze deur, hé"

Tom Waes ergert zich aan de politiek. Hij vertelt in Dag Allemaal ook waar de politici in het komende jaar aandacht aan moeten geven.

"Klimaat staat op nummer één. Tuurljk, al de rest is toch minder belangrijk? En ik kan me ergeren aan de besluiteloosheid in ons land. Hoe dat federale systeem langs alle kanten tegenwerkt. Ik heb nu toevallig net zonnepanelen geïnstalleerd", zegt Waes in Dag Allemaal.

"Maar daar word je dus helemaal niet toe gemotiveerd, integendeel. Ik moet zelfs betalen omdat ik de zon gebruik. Absurd, toch? Die hele migratie-discussie, net hetzelfde. Die mensen staan hier niet zómaar aan onze deur, hé. Jij hebt daarvan genoeg bewijzen gezien tijdens ‘Reizen Waes’."

"En hoeveel keer ik in bepaalde landen niet gedacht heb: ‘Mensen, ga hier toch wég!’ En toch blijven ze. Mensen houden ondanks alles vast aan hun roots. Degenen die dan toch naar hier komen, die hebben daar dus écht wel een reden voor. Ik zeg niet dat de deuren wagenwjid open moeten, maar we moeten ze op z’n minst menseljk opvangen. (haalt diep adem) Ik ben me aan het opjagen, ’t zou niet mogen."

"Zouden we niet beginnen met ervoor te zorgen dat die mensen het daar ter plekke allemaal wat beter hebben? En niet toestaan dat Primarkwinkels bestaan, en dat de mensen die de grondstof voor gsm-batterjen uit mjnen ophalen meer dan een hongerloon krijgen? We roven de hele wereld leeg, en dan schrikken we als ze hier komen aankloppen met de boodschap dat het daar niet meer leefbaar is."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws