'Vanhaezebrouck neemt opmerkelijk besluit en kiest voor dié Belgische club' Sport
Sport

'Vanhaezebrouck neemt opmerkelijk besluit en kiest voor dié Belgische club'

'Vanhaezebrouck neemt opmerkelijk besluit en kiest voor dié Belgische club'

Het is zo goed als een uitgemaakte zaak dat Hein Vanhaezebrouck binnenkort terugkeert in de Jupiler Pro League. De gewezen trainer van onder meer Anderlecht, AA Gent en KV Kortrijk zal voor een avontuur bij Sporting Charleroi kiezen.

Vanhaezebrouck is al even in beeld bij Charleroi, dat succestrainer Felice Mazzu kwijtspeelde aan KRC Genk. Aanvankelijk leek Vanhaezebrouck niet bepaald haalbaar voor De Zebra's, maar ondertussen liggen de kaarten anders.

Door het nakende vertrek van Victor Osimhen - hij zal Charleroi zo'n 15 miljoen euro opleveren - is er wel wat geld voorhanden op Mambourg. Het bestuur van Charleroi zou dat deels willen investeren in Vanhaezebrouck, een trainer waarin het geloof groot is.

Korte passage?

Vanhaezebrouck van zijn kant zou dan weer een opmerkelijk besluit genomen hebben. Hij staat volgens Het Nieuwsblad open voor een avontuur in het Zwarte Land, maar wel op zijn voorwaarden.

Vanhaezebrouck wil inspraak in het transferbeleid en een optie om Charleroi snel weer te verlaten. Zo is er een mogelijkheid dat de West-Vlaming slechts één jaar bij Charleroi blijft om zijn carrière te herlanceren en in tussentijd de club professioneler maakt. Een win-winsituatie voor beide partijen.

Populair

Laatste nieuws